Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Adviesverlening in een international netwerk, daar profiteert u ook van!

Van 4 tot 6 mei 2017 hield Morison KSi haar jaarlijkse Europa-conferentie in Athene. Een aantal collega’s van Van Havermaet leverden een gewaardeerde inhoudelijke bijdrage.

Van Havermaet is reeds jarenlang lid van Morison KSi. Deze alliantie vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 12.000 professionals in dezelfde expertisedomeinen als Van Havermaet, in 84 verschillende landen en in 380 verschillende locaties. Zo biedt Morison KSi ons de mogelijkheid onze klanten te begeleiden in hun internationale groei en ook buitenlands cliënteel dat naar België komt, te adviseren.

ATHENE 4 TOT 6 MEI 2017

De Europa-conferentie 2017 bood ons weer volop de gelegenheid te netwerken en aansluiting te maken met andere kantoren en collega’s. Naast de plenaire meetings konden we via de inhoudelijke sessies met nadruk op tax, audit, accountancy en corporate governance onze expertise extra in beeld brengen, vertrouwen winnen en kennis delen.

HET THEMA VAN DE CONFERENTIE CONCENTREERDE ZICH OP DE TOEKOMST VAN ONZE BEROEPEN, DE VERDERE DIGITALISERING EN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE.

Naast een aantal key-sprekers over dit onderwerp gaf collega Johan De Coster, bedrijfsrevisor/accountant, een gesmaakte presentatie omtrent de toekomst van het accountantsberoep en spoorde hij de deelnemers aan om na te denken over nieuwe diensten, nieuwe technologieën,  geschikte functieprofielen en communicatiekanalen. Onder zijn leiding werd een boeiende discussie gehouden over het toekomstig businessmodel van de kleine en middelgrote kantoren.
Vanuit zijn expertise en praktijkervaring, o.a. als bestuurder IAB en LVAB, gaf Johan tenslotte nog een aantal uitdagingen aan waarmee ons cliënteel in de (nabije) toekomst zal geconfronteerd worden.

Ook Hans Philips, fiscaal jurist, was aanwezig op de conferentie en debatteerde er met collega-btw-specialisten over het actieplan van de EU-Commissie om te komen tot een gemeenschappelijke EU-btw-ruimte. Dit actieplan wil fraude bestrijden en bedrijven ondersteunen bij de digitale economie en e-commerce.
Tijdens de conferentie werd de nieuwste versie van de “EU VAT review” voorgesteld die onder leiding van Hans tot stand gekomen was in 2015 en waarvan hij ook nu de 2017 update heeft begeleid en gecoördineerd. Hierover later meer.

Jonas Derycke, fiscalist international tax, leidt binnen Van Havermaet een team dat zich vooral focust op internationale fiscale materies. Hij is een expert op het vlak van transfer pricing. Denk daarbij o.a. aan de documentatieverplichtingen die de fiscus een inzicht moeten geven op het vlak van organisatiestructuur, de financiële en fiscale positie van de multinationale ondernemingsgroep, intragroep-transacties, enz…
Zijn aanwezigheid was bijzonder nuttig om, gegeven het internationale karakter van deze dienstverlening, aansluiting te vinden met collega’s in het buitenland.

Als experts in onze vakgebieden hechten we zeer veel belang aan kwaliteit, innovatie, kennis en  deskundigheid om onze cliënten, zowel in België als buiten onze landgrenzen, te begeleiden in een snel veranderende bedrijfsomgeving waar mondiale mobiliteit dagelijkse realiteit is geworden.
Met de herverkiezing als bestuurslid van Lieve Hendriks binnen Morison KSi-Europe, zelf ook deskundig inzake internationale tewerkstellingsproblematieken, behouden we een direct aanspreekpunt binnen Morison KSi en kunnen we sturend zijn binnen deze alliantie, wat ons gewenste opportuniteiten voor onze klanten biedt.
Zodra onze klanten over de grenzen heen zakendoen, kunnen wij, samen met onze internationale collega’s, een  kwalitatief advies  verder garanderen.  Wij vinden het belangrijk onze klanten dit vertrouwen te kunnen geven!

Publicatiedatum: 7 mei 2017

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021