Deel dit artikel

Beurstaks op buitenlandse beurstransacties – Aangifteformulier is er!

Wettelijke interestvoet

Korte tijd geleden hebben wij u geïnformeerd dat de Belgische beurstaks voortaan ook van toepassing is bij aan- en verkoop van de meeste beursproducten bij een buitenlandse bank of makelaar (zie artikel ‘Beurstaks nu ook als u in het buitenland belegt!). U bent zelf verplicht een aangifte in te dienen en de taks te betalen tenzij uw buitenlandse bank alle verplichtingen inzake aangifte en betaling van de taks onmiddellijk voldoet.

Hoewel de regeling al van toepassing is sinds 1 januari 2017 was het nog even wachten op het aangifteformulier. Ondertussen werd dit bekend gemaakt en kunnen de eerste aangiftes worden gedaan.

De aangifte heeft steeds betrekking op de belastbare verrichtingen gedurende een kalendermaand. U heeft twee maanden tijd om de aangifte in te dienen. De eerste aangifte moet dus ten laatste einde maart 2017 worden ingediend.

U kan vanzelfsprekend contact nemen voor bijstand bij het indienen van deze aangiftes. Wij zullen onze relaties die met deze verplichting te maken krijgen ook zoveel als mogelijk persoonlijk informeren.
Publicatiedatum: 2 februari 2017