Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Business Controlling: verder dan cijfers

Om uw onderneming beter onder controle (Business Controlling) te krijgen, moet u verder kijken dan uw cijfers alleen. Vaak liggen operationele factoren aan de oorzaak van de evolutie in de cijfers. Zoeken naar de juiste indicatoren om uw bedrijf te kunnen sturen is de moeilijkste oefening. Vooral de reden waarom een bepaalde indicator belangrijk bepalend is om te beheren en te besturen, is belangrijk. Deze kennisoverdracht is bepalend voor het beheer en dus ook voor het succes van de onderneming.

In een steeds sneller veranderende economische omgeving zullen enkel diegenen overleven die anticiperen op de toekomst op basis van de juiste Key Performance Indicatoren (KPI). Voeg hier nog de verstrengde procedures van de banken aan toe om een kredietdossier goed te keuren en u begrijpt de noodzaak om uw interne keuken goed te beheren!

Naar een hoger niveau in Business Controlling

BC gaat verder dan het financiële luik of de onderneming in het algemeen. Zo kunnen verschillende filialen van een onderneming onderdeel zijn van een benchmark om de minder goede leerlingen van de klas naar een hoger niveau te tillen. Indien mogelijk kan er ook vergeleken worden met de sector. Omzet per uur, per medewerker of per filiaal zijn populaire waardemeters om de efficiëntie en de productiviteit van uw onderneming te meten en – indien nodig – aan te pakken. Onze taak is niet volbracht zonder het opzetten van dit actieplan.

Onderstaande afbeelding geeft een beeld van de mogelijkheden binnen business controlling.

business controlling_1

In combinatie met de klassieke financiële waardemeters heeft u hiermee een instrument en een methodologie in handen om de onderneming te besturen.

Het oog wil ook wat

Ondanks de opkomst van allerlei Business Intelligence tools, blijft Excel een zeer populaire software om uw business te controleren. Alle afbeeldingen zijn voorbeelden van Excel rapporten. Dit bewijst dat het ook in Excel mooi kan zijn.

business controlling_2

Maatwerk

De ontwikkeling en implementatie van bovenstaande toepassingen is volledig op maat van de onderneming gemaakt. Het advies wordt ook uitgevoerd op het ritme van de klant. Een opdracht is voor ons pas geslaagd wanneer de klant de tools en de methodologie in handen heeft om op het juiste moment, de juiste conclusie te trekken en hij of zij hier ook bewust van te maken. Onze opzet? Het rapporteren efficiënter maken zodat er meer tijd is om te controleren en te analyseren in plaats van te rapporteren!

Meer weten over Business Controlling? Door de jarenlange ervaring in verschillende sectoren en bedrijven helpen we u hier probleemloos mee verder. Kom gerust langs en we bespreken al uw mogelijkheden.

Gepubliceerd door Dietert Gielen

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021