Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Beurstaks op buitenlandse beurstransacties – Aangifteformulier is er!

Korte tijd geleden hebben wij u geïnformeerd dat de Belgische beurstaks voortaan ook van toepassing is bij aan- en verkoop van de meeste beursproducten bij een buitenlandse bank of makelaar (zie artikel ‘Beurstaks nu ook als u in het buitenland belegt!). U bent zelf verplicht een aangifte in te dienen en de taks te betalen tenzij uw buitenlandse bank alle verplichtingen inzake aangifte en betaling van de taks onmiddellijk voldoet.

Hoewel de regeling al van toepassing is sinds 1 januari 2017 was het nog even wachten op het aangifteformulier. Ondertussen werd dit bekend gemaakt en kunnen de eerste aangiftes worden gedaan.

De aangifte heeft steeds betrekking op de belastbare verrichtingen gedurende een kalendermaand. U heeft twee maanden tijd om de aangifte in te dienen. De eerste aangifte moet dus ten laatste einde maart 2017 worden ingediend.

U kan vanzelfsprekend contact nemen voor bijstand bij het indienen van deze aangiftes. Wij zullen onze relaties die met deze verplichting te maken krijgen ook zoveel als mogelijk persoonlijk informeren.
Publicatiedatum: 2 februari 2017

Gepubliceerd door Jan Torsin

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021