Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Verboden terbeschikkingstelling van personeel, niet alleen strafrechtelijk gesanctioneerd

In ons artikel van ToThePoint oktober 2010 informeerden wij u reeds over de strafsancties die aan een werkgever en/of een gebruiker kunnen worden opgelegd indien zij personeel ter beschikking stellen.

Het ter beschikking stellen van personeel is immers principieel verboden.

Op dit verbod bestaan wel enkele wettelijk gereglementeerde uitzonderingen, bv. uitzendarbeid of het aannemen van werk of in sommige intragroep situaties.

Zeer recent heeft het Hof van Cassatie uitspraak moeten doen over een geschil waarbij personeel door de werkgever ter beschikking werd gesteld aan een gebruiker en deze gebruiker de door de werkgever aan haar overgemaakte facturen niet betaalde.

Het Hof van Cassatie oordeelde terecht dat deze facturen een ‘ongeoorloofde oorzaak’ hadden en dat deze facturen en de aan de basis hiervan liggende overeenkomst nietig, en dus niet opeisbaar, waren.

Deze uitspraak geeft opnieuw aan hoe belangrijk het is om in het kader van aanneming van werk goede schriftelijke afspraken te maken, die weliswaar steeds in feite zullen worden beoordeeld.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021