Beste klant of relatie, onze kantoren zijn weer open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

“In deze job kweek je maar beter een olifantenhuid”

Hij doet de personenbelastingen van Belgische topsporters en van bekende en minder bekende Nederlanders die zich in ons land hebben gesetteld. Het minste wat je van Senior Tax Manager Jan Torsin kan zeggen, is dat hij dagelijks wel wat tegenkomt in zijn job. Maar wist je ook dat deze Maet een echte spelmaker is?

Een dossier rond personenbelasting met een internationaal tintje? 99,9% zeker dat dit op het bureau van Jan terecht komt. “Ik begeleid jaarlijks zo’n 400 personen met hun aangiftes en alles daaromheen. Nu en dan geef ik ook loonadvies. Dat doe ik zo goed als in mijn eentje. Een uitdaging, omdat er vaak klanten met flink wat kapitaal tussen zitten, maar na twaalf jaar Van Havermaet weet ik perfect waar ik me aan kan verwachten.”

“Soms gebeuren er echte drama’s”

“Wat niet wil zeggen dat niets me kan raken in deze job. Het blijft zuur smaken als een klant niet tevreden is, ook al is dat maar één geval op de honderd. Of als de klant al op zo’n punt gekomen is dat we de onregelmatigheden in zijn dossier niet meer kunnen oplossen, met alle financiële gevolgen van dien. Op de duur kweek je wel een olifantenhuid, maar toch…”

“Het overgrote deel van de klanten gaat natuurlijk wel met een goed gevoel naar huis. Je helpt hen uiteindelijk met iets wat ze niet zo graag zelf doen en zorgt ervoor dat hun financiële plaatje helemaal klopt. En dan is het vertrouwen groot voor de toekomst.”

“Sport als ideale uitlaatklep”

Het absolute hoogtepunt voor een fiscalist: de maand oktober. “Dat is een helse periode die gepaard gaat met vele overuren. En die drukke periode duurt meestal voort tot eind februari, begin maart. Gelukkig draait het voetbalseizoen dan op volle toeren. Dat is een echte uitlaatklep. Ik speel als verdediger bij Halle. Tijdens de wedstrijden en de trainingen kan ik weer volop energie opdoen.”

Quizmaster slash “bookmaker”

Toen Jan bij Van Havermaet arriveerde, was het bedrijf nog relatief klein. “Waar nu de bar is, daar stond vroeger mijn bureau. We waren op dat moment ongeveer met 60 werknemers. Intussen met 200, maar net klein genoeg zodat je iedereen toch nog min of meer kent.”

Om onze Maeten te helpen elkaar gemakkelijker te leren kennen, is Jan al jaren het brein achter de jaarlijkse quiz. “Toen we nog met team Tax in de Pietelbeek zaten, ben ik ermee begonnen. En het blijft – tot mijn groot plezier – een terugkerend succes. En als er weer een EK of WK aankomt, dan durf ik al eens een pronostiekwedstrijd lanceren samen met collega Robrecht Mas. Hij stelt het platform op, ik speel een beetje de bookmaker (lacht).”

Uit de Maet

Om af te sluiten nog enkele leuke weetjes over Jan:

  • Favoriete teamactiviteit?

“Onze quiz natuurlijk, maar ook de jaarlijkse barbecue is zeker altijd de moeite.”

  • Na de uren?

“Veel sporten – zoals voetbal, joggen en fietsen – en zoveel mogelijk reizen. Meestal zijn dat strandvakanties met een cultureel kantje. Staan sowieso nog op het to do-lijstje: de VS en Kenia.”

  • Maetpak of jogging?

“In het weekend draag ik wel eens een jogging. Op het werk is dat een hemd. Meestal geruit, zonder das. Volgens bepaalde collega’s soms met een rare kleurencombinatie (lacht).”

 

Gepubliceerd door Jan Torsin

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2020