Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Meldingsplicht detachering naar Nederland: boetes vanaf 1 september

Zoals reeds eerder aangekondigd in ons artikel van 5 februari 2020, geldt er sinds 1 maart 2020 een meldingsplicht bij detachering naar Nederland. Werkgevers uit de Europese Economische Ruimte of Zwitserland zijn verplicht om hun komst en die van hun werknemers voorafgaand te melden.

Ook zelfstandigen in bepaalde sectoren moeten hun werkzaamheden voorafgaandelijk melden evenals de uitzendkantoren die uitzendkrachten in Nederland ter beschikking stellen. Voorts gelden er bijzondere regels voor de transportsector.

Detachering naar Nederland: wanneer melden?

De melding moet voorafgaand aan het begin van de werkzaamheden gebeuren via het online meldloket elektronisch meldingsplatform. De Nederlandse overheid heeft een checklist gepubliceerd voor buitenlandse werkgevers met daarin de gegevens die nodig zijn voor het invullen van een melding (checklist voor buitenlandse werkgevers).

Wat is er dan nu veranderd? Tijdens een overgangsperiode tot en met 31 augustus 2020 werd er nog niet bestraffend opgetreden tegen eventuele inbreuken. Vanaf 1 september 2020 worden inbreuken echter effectief gesanctioneerd.

Naast deze meldingsplicht zijn er nog een aantal andere verplichtingen die moeten worden nageleefd bij werken in Nederland. Wij raden u dan ook aan om steeds voorafgaand aan uw werkzaamheden uw project te laten screenen.

Voor al uw vragen hieromtrent, kan u steeds Anna Mordkowicz contacteren.

Gepubliceerd door Anna Mordkowicz

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021