Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Telewerktips in tijden van corona: 3 gouden regels

Misschien is het de eerste keer dat uw werknemers van thuis uit werken? Of is het de eerste keer dat uw werknemers gedurende een langere periode niet samen op de werkvloer zitten?Dan bezorgen wij u graag 3 gouden telewerktips om van het telewerken een succes te maken:

1. COMMUNICATIE: Maak duidelijke afspraken met uw werknemers:

  • Spreek af wanneer zij bereikbaar moeten zijn en op welke manier.
  • Zorg ervoor dat ieders agenda up to date is. Het kan ook nuttig zijn om sommige belangrijke taken of opdrachten in een dagplanning te zetten, zo blijft u op de hoogte van de voortgang van bepaalde werkzaamheden en kunnen collega’s ook zien wanneer anderen best niet gestoord worden.
  • Ten gevolge van de Corona-maatregelen, zijn er heel wat werknemers thuis aan het werk die tegelijkertijd ook instaan voor de zorg en opvang van hun kroost. Deze uitzonderlijke situatie vraagt hierdoor wat extra flexibiliteit, van alle partijen. Vraag uw werknemers goed te blijven afstemmen met hun collega’s en leidinggevende zodat alle werkzaamheden zo vlot mogelijk verlopen en uw klanten of leveranciers geen hinder ondervinden.

2. VERTROUWEN: Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat u en uw werknemer op één lijn zitten. U mag er dan op vertrouwen dat uw werknemer weet wat er van hem of haar verwacht wordt en hier ook naar zal handelen. Het is geen goed idee om het doen en laten van uw werknemer tot in het detail te gaan controleren. Uiteindelijk telt het resultaat. De tijd die uw werknemer heeft gepresteerd, is dan minder relevant.

3. BLIJF VERBONDEN: Probeer zoveel mogelijk de dagdagelijkse rituelen ook een plaats te geven tijdens het telewerken: geen spontaan babbeltje meer aan de koffiemachine ‘s ochtends? Plan dan bijvoorbeeld een gezamenlijke koffiebreak in en maak 10 minuten tijd voor elkaar. Niet om over het werk te praten maar wel om te horen hoe het gaat. Er bestaan een heleboel handige tools en apps die hierin kunnen ondersteunen, of gewoon via de telefoon kan natuurlijk ook!.

Wenst u meer telewerktips te ontvangen? Of wil u advies omtrent het opstellen van een telewerkpolicy?

Neem dan contact op met ons, wij helpen u graag verder.

 

Publicatiedatum: 20 maart 2020

 

Wij trachten u zo goed en zo snel mogelijk te informeren. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op de beschikbare informatie op het ogenblik van de publicatie ervan. De standpunten in onze publicaties kunnen wijzigen naar aanleiding van updates. Deze nieuwsbrief is bijgevolg louter informatief en creëert geen bindend of exhaustief advies. Uiteraard trachten wij onze teksten zo snel mogelijk aan te passen aan de wijzigende richtlijnen en regelgeving. Voor vragen of advisering kan u contact opnemen met ons kantoor. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021