Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Hervorming erfrecht is een feit!

Op 1 september werd het nieuwe erfrecht gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Meer informatie over de krachtlijnen van het nieuwe erfrecht kan u in onze vorige nieuwsflash lezen (https://vanhavermaet.be/artikels/vermogen/erven/het-nieuwe-erfrecht-anno-2017/).

Aandachtspunt is dat deze nieuwe wet ook van toepassing is op schenkingen en testamenten uit het verleden. Mogelijks zijn een aantal (ongewenste) neveneffecten het gevolg.

Om dit te vermijden wordt in een overgangsperiode van één jaar voorzien, tot 1 september 2018. Gedurende deze periode kan u ervoor opteren om de reeds gedane schenkingen nog te onderwerpen aan de oude spelregels. Het is dan ook belangrijk dat u uw reeds uitgevoerde planning opnieuw van onder het stof haalt en laat nagaan of deze ook onder het nieuwe recht nog optimaal is.

Indien u hierover meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Vermogensarchitecten. Onze infosessies op 11 en 12 september en op 3 oktober over dit topic zijn intussen reeds volzet.

Publicatiedatum: 6 september 2017

Gepubliceerd door Peter Vandeput

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021