Beste klant of relatie, omwille van de Coronacrisis zijn onze kantoren momenteel gesloten tot nader order. Indien u belangrijke documenten niet digitaal kan aanleveren aan uw dossierbeheerder, dan kan u die op vrijdag tussen 9u en 12u op het kantoor te Hasselt of Herentals binnenbrengen. Dank bij voorbaat & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Expertise

De diverse disciplines van Van Havermaet passen als de tandwielen van een goed geolied radarwerk in elkaar. Met onze multidisciplinaire aanpak kunnen wij u zowel op fiscaal, financieel, sociaal als juridisch vlak adviseren. Wij streven ernaar om uw rechterhand te zijn!

Accountants Bedrijfsrevisoren Belastingconsulenten Juridisch adviseurs Vermogensarchitecten Corporate finance Business controlling Familieadviseurs Van Havermaet International

Accountants

Als accountant zijn wij de eerstelijn adviseur van uw onderneming.
Wij zorgen ervoor dat al uw wettelijke verplichtingen correct en tijdig afgewerkt zijn en staan u daarnaast met raad en daad bij. Op basis van historische cijfers gaan wij proactief te werk, kijken we samen met u vooruit en trachten we door middel van helder advies méér te halen uit uw onderneming.

Bedrijfsrevisoren

Wij waarborgen het getrouwbeeld van het vermogen, de financiële toestand en de resultaten van uw bedrijf, en begeleiden u bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van uw onderneming. Onze tussenkomst verbetert het vertrouwen van derden en alle belanghebbenden.

Belastingconsulenten

Niemand betaalt graag te veel belastingen. Onze adviseurs beoordelen uw situatie met de nodige diepgang zonder het algemeen kader uit het oog te verliezen. Wij loodsen u veilig langs gekende en minder gekende fiscale hindernissen. Hierbij omzeilen we juridische en wettelijke valkuilen en groeien we met uw noden mee. Kortom, wij stellen uw bedrijfs- en privévermogen veilig.

Juridisch adviseurs

Beslissingen hebben altijd juridische gevolgen. Daarom kent u best vooraf uw rechten en plichten. Onze adviseurs zorgen voor een scherp inzicht en loodsen u veilig door uw juridische verplichtingen en opportuniteiten. Met juridisch advies en begeleiding helpen wij u snel vooruit, zonder dat u risico’s loopt.

Vermogensarchitecten

Op zoek naar een team van experten dat u kan begeleiden in alle facetten van vermogensplanning? Nood aan begeleiding bij een familiale regeling? Of wenst u uw successieplanning te regelen? Hiervoor kan u beroep doen op onze gespecialiseerde vermogensarchitecten. Samen met u inventariseren zij het totale plaatje en reiken ze een duurzame oplossing aan, afgestemd op uw specifieke wensen en doelstellingen. Dit voor zowel het juridische als het fiscale luik van uw vermogen.

Corporate finance

Bij onze Corporate Finance-afdeling kan u terecht voor fusies, overnames en financieel advies. Bij fusies, bedrijfsovernames of bedrijfsoverdrachten behartigen wij uw belangen tegenover derden in alle vertrouwen, discretie en onafhankelijkheid. Of het nu gaat over de onderhandelingen zelf, de contracten, de waardering of het boekenonderzoek, u kan op ons rekenen voor zowel de transactie, als de voorbereidende fase en afhandeling.

Ook verstrekken onze financiële experten een brede waaier aan adviezen en helpen zij u om financieel vooruit te kijken, desgevallend in overleg met uw bankiers of investeerders. U kan beroep doen op onze Corporate Finance-afdeling voor kredietaanvragen, investeringsanalyses, haalbaarheidsstudies en de vertaling van uw bedrijfsvisie in een alomvattend businessplan.

Business controlling

Onze afdeling Business Controlling verwerkt uw operationele en financiële informatie tot een geautomatiseerde en gebruiksklare rapportering en/of dashboard. Aan de andere kant helpt deze afdeling u ook om de toekomst van uw bedrijf te voorspellen op basis van het verleden en assumpties. Business Controlling brengt uw kostprijs en bedrijfsprocessen in kaart en automatiseert uw informatiestromen. Zo heeft u alles in handen om uw bedrijf meer te structureren en op een proactieve manier te sturen.

Familieadviseurs

Onze afdeling Familieadviseurs richt zich specifiek op de ondersteuning en begeleiding van familiebedrijven. Het familiebedrijf onderscheidt zich immers van een gewone KMO omdat er naast de belangen van het bedrijf en de eigenaars, ook rekening moet worden gehouden met de belangen van de familie. Dit aspect bekleedt zelfs vaak een centrale rol.

Afhankelijk van de specifieke noden van het familiebedrijf werken wij een op maat gemaakt plan uit voor het beheren en besturen van het bedrijf, de familie en het vermogen. Hierbij hanteren wij telkens een veelzijdige invalshoek en houden we rekening met de financiële, fiscaal-juridische en intermenselijke belangen. Wij treden op als een onafhankelijk adviseur en vertrouwenspersoon die zowel de familiale belangen als de bedrijfs- en eigendomsbelangen bespreekbaar maakt.

Naar VHG familieadviseurs

Van Havermaet International

Dankzij onze alliantie met Morison KSi kunnen wij ook buiten onze landsgrenzen een uitstekende service verzekeren. Door onze marktleiderspositie in de begeleiding van buitenlandse ondernemers die in België zaken doen, kan u vertrouwen op onze deskundigheid als u werkt met onderaannemers. Wij brengen de mogelijke aansprakelijkheden in kaart en scheppen het juiste juridische kader voor “Zakendoen in België”.

Wij geven antwoord op uw vragen inzake sociale zekerheid, beloningsvormen, internationale tewerkstelling en toepasselijke sociale en fiscale regelgeving.

Van Havermaet International

Wat u zeker moet weten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2020