Terug naar overzicht Print

Relaas van een eerste dag op onze nieuwe locatie

Ik schrijf zondag 4 maart 2018. Bijna veertig jaar ben ik in hart en nieren een Lommelaar.

Toch wordt morgen mijn “eerste dag in Lommel”. Meer bepaald de eerste dag in het Lommelse kantoor van Van Havermaet. Ik wilde er zeker van zijn dat alles in orde is om morgen de collega’s van team Lommel te ontvangen en kom dus even een kijkje nemen in ons nieuwe kantoor en dus meteen ook een beetje onze nieuwe thuis.

Hier zit ik nu dus, zondagnamiddag, aan mijn gloednieuwe bureau, met zicht op de alom bekende Lommelse windmolens en op de ringweg Mol-Lommel / Pelt-Lommel (alle wegen leiden naar Lommel!). Een prachtig zicht en fantastische omgeving om aan de slag te gaan. De eerste lentezon in lange tijd doet mijn buik kriebelen: is dit een voorteken van het succes dat kantoor Lommel zal kennen? Ik hoop het uit het diepst van mijn hart.

Terwijl ik hier zit achter mijn PC, mijmer ik terug naar de afgelopen weken. Ik heb met heel wat collega’s afspraken gemaakt en gesprekken gehad. Nu ik hier rondkijk, stel ik vast wat ik eigenlijk al wist: ze hebben allemaal waargemaakt wat ze beloofd hadden. Stuk voor stuk ware Rechterhanden, zo blijkt. Een leuk gevoel: Nathalie en Dominique zorgden er voor dat we over alle kantoorbenodigdheden beschikten, Joske & Sigourney lieten een bloemetje leveren zodat we ons welkom voelen, Benny, Eliane en Marc installeerden de IT die we nodig hebben om “ons ding” te kunnen doen, Marc sleurde met honderd-en-een zware spullen, Kristof dacht met me mee over hoe de eerste dagen aanpakken en Bob en Bénédicte waren wekelijks waardevolle gesprekspartners en brainstormers over het “voet aan de grond” krijgen in Lommel. En daarnaast waren er die vele collega’s die meeleefden en die me gevraagd en ongevraagd (maar steeds even hard geapprecieerd!) goede raad gaven en succes wensten. Aan iedereen : een welgemeende dankjewel. Ik meen dat we klaar zijn voor de eerste dag.

Die eerste dag was vandaag (ondertussen schrijf ik dus maandag 5 maart) aangebroken. Vroeg wakker van de spanning, op tijd vertrokken, onderweg snel een paar lekkere koffiekoeken uitgehaald bij de bakker en dan de sleutel omgedraaid van de deur naar een nieuw hoofdstuk. Spannend!

De collega’s sijpelden binnen en waren allemaal enthousiast. Oef! De vibe zit goed, de ontbijtkoeken smaken en we kraken (noem het maar VH Traditie) een flesje op Van Havermaet, op Lommel, op ons team en op de toekomst. Graag wil ik via deze weg nog mijn dank uitspreken aan de teamleden hier in het Noorden: Alice, Bart, Evi, Lieve en Stef. Jullie geven blijk van een ‘Growth Mindset’ door mee te stappen in dit verhaal. Ik ben er van overtuigd dat we nog mooie tijden gaan beleven.

Na het uitpakken en installeren van onze spullen zijn we gaan kennismaken met de onderburen van LNS, om dan met z’n allen aan de slag te gaan.

Het begin is dus gemaakt, en ik wil jullie met een paar foto’s nog laten meegenieten van onze eerste dag en jullie allemaal uitnodigen om (van ver of dichtbij) bij ons in Lommel , of in een van onze andere vestigingen, op de koffie te komen en samen van gedachten te wisselen. Ik heb een sterk geloof in deze regio, in “mijn” Lommel en ik zal dan ook het allerbeste van mezelf geven om Van Havermaet nog meer op de kaart te zetten!