Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Alternatief verlonen, uw troef in ‘the war for talent’

Biedt u uw medewerkers een motiverend salarispakket aan? Of schrikt u soms als u de loonverwachtingen hoort van een potentiële nieuwe medewerker?

Door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt het inderdaad dat werkzoekenden het nu voor het zeggen hebben. De hoge loonkosten in België zorgen ervoor dat flexibele verloning en loonoptimalisatie aan populariteit winnen. Maar hoe houdt u als zaakvoerder of HR-verantwoordelijke uw loonkost onder controle en blijft u in de ‘driver’s seat’?

Tijdens dit seminarie gaan we dieper in op het verloningsbeleid als strategische keuze om talent aan te trekken én aan boord te houden. U komt te weten welke mogelijkheden u heeft om uw medewerkers optimaal te verlonen, zowel vanuit arbeids-, sociaal-, als fiscaalrechtelijk oogpunt.

Volgende topics komen onder meer aan bod:

  • Welke opportuniteiten zijn er op vlak van sociaal- en fiscaalvriendelijke bonusplannen en fiscaal gunstige winstpremies?
  • Hoe omgaan met forfaitaire onkostenvergoedingen anno 2019 en hoe kan u zekerheid krijgen middels een rulingakkoord?
  • Bent u al op de hoogte van het fiscaal vriendelijk verlonen via auteursrechten voor innovatieve en creatieve werknemers en bedrijfsleiders?
  • Welke overige vormen van alternatieve verloning kunnen nog worden toegepast? We gaan kort in op de verloning via warranten, terugbetaling individueel pensioensparen, aanvullende kinderbijslag, enz …
  • In een cafetariaplan kan een werknemer zelf, uit een aantal door de werkgever bepaalde voordelen, kiezen hoe zijn verloningspakket wordt samengesteld. Dit betekent dus dat hij zijn loon kan afstemmen op zijn privé- en professionele situatie. Maar hoe kan u nu fiscaal vriendelijk omgaan met een cafetariaplan?

 

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp, schrijf u dan snel in voor één van onze GRATIS infosessies in Herentals, Hasselt of Lommel.

Wij hopen alvast u te mogen verwelkomen!

 

Max. 2 personen per bedrijf.

 

Locaties

Programmatie

17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg

Sprekers

Mieke Vanden Poel
Stephanie Timmermans
© Van Havermaet 2021