Infosessie: Het nieuwe erf- en huwelijksvermogensrecht anno 2018

Er waait een nieuwe wind doorheen het Burgerlijk Wetboek. Zowel het erfrecht als het huwelijksvermogensrecht waren aan een opfrissingsbeurt toe. Vanaf 1 september 2018 is het recht dan ook beter afgestemd op de huidige samenleving.

De rode draad doorheen beide hervormingen is het feit dat er oplossingen worden geformuleerd die de rechtszekerheid versterken. Zo zijn binnen het nieuwe huwelijksvermogensrecht de regels van het wettelijke stelsel verfijnd. Het zuivere stelsel van scheiding van goederen wordt gemilderd en krijgt een betere wettelijke omkadering. Tenslotte wordt er ook getracht een evenwichtspositie te bekomen tussen de reserve van de langstlevende echtgenoot en de aanspraken van de kinderen op de nalatenschap.

Het nieuwe erfrecht wil onder meer tegemoetkomen aan de diverse samenlevingsvormen, zoals nieuw samengestelde gezinnen, en geeft meer vrijheid. Zo wordt de mogelijkheid gecreëerd om te voorzien in globale erfovereenkomsten en kan u voor de helft van uw vermogen beslissen aan wie u wil nalaten. Basisprincipe blijft evenwel de gelijkheid onder de kinderen, waardoor u tijdens een schenking aan een kind duidelijk zal moeten maken dat u het wenst te bevoordelen en de schenking geen voorschot vormt op het erfdeel.

De hervormingen brengen natuurlijk verregaande gevolgen met zich mee. Wij scheppen tijdens dit seminarie duidelijkheid en zullen u gidsen doorheen de krachtlijnen van het nieuwe erf- en huwelijksvermogensrecht. Zo krijgt u op een duidelijke manier een overzicht van de nieuwe inzichten en helpen wij u de opportuniteiten ontdekken voor uw specifieke situatie.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp, schrijf u dan snel in voor onze gratis infosessie te Hasselt, Herentals of Lommel.

Inschrijving afgelopen!
Datum
01/10/2018
Aanvang en tijdsduur
17u30 tot 19u30
Locatie
Noordlink
Louis Pasteurstraat 21
3920 Lommel
Programma
17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg
Sprekers
Peter Vandeput, Jurist
Hanne Martens, Estate Planner

Inschrijven tot 26/09/2018
 

Schrijf u nu in!

 

Btw plichtig? JaNee

in op om

  • Ik wens deze personen graag in te schrijven

 

Helaas. Dit event is reeds volzet. We houden u graag op de hoogte van een nieuwe sessie.
Laat dus gerust uw e-mailadres hieronder achter.