Infosessie: UBO-register: Orgelpunt voor het einde van de (fiscale) discretie?

De tijd van de stukken aan toonder, de anonieme bankrekeningen in Luxemburg of Zwitserland en fictieve offshore structuren ligt al een tijdje achter ons. Dat is een goede zaak. De economie heeft geen baat bij fiscale misbruiken die bovendien zorgen voor een oneerlijke concurrentie.

Maar is de slinger niet wat hard aan het doorslaan? Meest recente aanwijzing hiervoor is de invoering van het UBO-register, in de volksmond ook wel rijkenregister genoemd. Vennootschappen zullen hierin opnemen wie hun zogenaamde UBO’s (uiteindelijke begunstigden) zijn. Niet enkel de fiscus, maar ook elke burger heeft toegang tot deze gegevens.

Graag leggen wij u tijdens ons seminarie uit wat het UBO-register precies inhoudt en wat de gevolgen zijn voor u en uw onderneming.

Daarnaast praten wij u graag bij over de inzichten die de fiscus heeft en zal hebben over uw vermogen en onderneming. De gegevensuitwisseling, zowel nationaal als internationaal, is de laatste jaren enorm toegenomen.

Ten slotte gaan wij in op de gevolgen voor uw vermogensplanning. Liggen al uw gegevens binnenkort op straat te rapen of loopt het niet zo een vaart? Biedt een burgerlijke maatschap nog voldoende discretie na invoering van het UBO-register? Of kan u uit dit alles zelf ook voordelen puren?

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp, schrijf u dan snel in voor onze gratis infosessie te Hasselt, Herentals of Lommel. We hopen u massaal te mogen verwelkomen.

Max. 2 personen per bedrijf

Inschrijving afgelopen!
Datum
06/11/2018
Organisatie
Van Havermaet
Aanvang en tijdsduur
17u30 tot 19u30
Locatie
Noordlink
Louis Pasteurstraat 21
3920 Lommel
Programma
17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg
Sprekers
Bénédicte Haven, Juriste
Peter Vandeput, Jurist
Niels Diepvens, docent UCLL

Inschrijven tot 31/10/2018
 

Schrijf u nu in!

 

Btw plichtig? JaNee

in op om

  • Ik wens deze personen graag in te schrijven

 

Helaas. Dit event is reeds volzet. We houden u graag op de hoogte van een nieuwe sessie.
Laat dus gerust uw e-mailadres hieronder achter.