Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Is uw Maatschap klaar voor de toekomst?

Er is de laatste tijd een tsunami van wetswijzigingen op ons afgekomen. Zo werd o.a. het ondernemings- en vennootschapsrecht gewijzigd, maar ook het erf- en familiaal vermogensrecht ondergingen de voorbije jaren heel wat veranderingen. Daarnaast nam de Vlaamse Belastingdienst een aantal standpunten in over de Maatschap die een storm in een glas water veroorzaakten.

Maar, wat is er nu concreet veranderd voor úw Maatschap?

Tijdens onze infosessie zetten wij alles op een rijtje zodat u terug een heldere kijk krijgt op de Maatschap en haar mogelijkheden in een familiale en/of vermogensplanning.

Wij zullen onder meer volgende topics bespreken:

  • De impact van de recente wetswijzigingen op de Maatschap (discretie, registratie in KBO en UBO-register, boekhoudverplichting, bestuur, …).
  • Wanneer kan een Maatschap nuttig zijn?
  • De Maatschap in combinatie met een schenking.
  • Is het aangewezen om uw Maatschap te ontbinden?
  • Alternatieve planningstechnieken (stichting, schenking met voorbehoud van vruchtgebruik, …).
  • De toekomst van de Maatschap.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp, schrijf u dan snel in voor één van onze GRATIS infosessies in Lommel, Herentals of Hasselt.

Wij hopen alvast u te mogen verwelkomen!

 

Max. 2 personen per bedrijf.

 

Locaties

Programmatie

17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg

Sprekers

Peter Vandeput
Hanne Martens
© Van Havermaet 2021