Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Is uw ondernemingsgroep klaar voor fiscale consolidatie?

Voor vennootschapsgroepen was het tot voor kort in België niet mogelijk om de belastbare winst van de ene vennootschap te compenseren met het fiscaal verlies van een andere verbonden vennootschap. België hinkte hiermee hopeloos achterop in Europa.

Om het fiscaal landschap in België meer aantrekkelijk te maken, heeft onze destijdse regering beslist om vanaf het boekjaar 2019 de mogelijkheid tot fiscale consolidatie in te voeren.

Dankzij de zogenaamde groepsbijdrage-regeling kan een winstgevende vennootschap voortaan bijdragen in het fiscaal verlies van een verbonden groepsentiteit. Dit resulteert in een fiscale besparing op groepsniveau.

Dit nieuwe regime biedt een waaier aan opportuniteiten, ook in een internationale context. Tijdens onze gratis infosessie zal een overzicht worden gegeven van het Belgisch regime van fiscale consolidatie, met bijhorende praktijkvoorbeelden.

  • Welke entiteiten binnen uw ondernemingsgroep komen in aanmerking?
  • Met welke voorwaarden, formaliteiten en contractueel kader moet u rekening houden?
  • Hoe kan u de (positieve) impact van deze regeling meenemen voor het bepalen van uw voorafbetalingen?
  • Opgelet met reorganisaties (fusies en splitsingen) binnen uw ondernemingsgroep!
  • Wat met de groepsbijdrage aan een verlieslatende groepsentiteit in bijvoorbeeld Nederland, Frankrijk of de Verenigde Staten?
  • Welke overige fiscale voordelen en aandachtspunten (in het kader van het destijdse ‘zomerakkoord’) kan u hieraan koppelen voor uw ondernemingsgroep?
    zijn

Ontdekt u graag de mogelijke opportuniteiten voor uw ondernemingsgroep? Schrijf u dan snel in voor onze gratis infosessie te Herentals, Hasselt of Lommel.

Wij hopen alvast u te mogen verwelkomen!

 

Max. 2 personen per bedrijf.

Locaties

Programmatie

17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg

Sprekers

Christine Scheepmans, Manager
Ashley Bergmans, Advisor
Jonas Derycke, Partner
© Van Havermaet 2021