Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

WEBINAR 22/06: Grensoverschrijdende activiteiten – fiscale vaste inrichting en gevolgen anno 2021

Activiteiten verrichten over de grenzen heen, dat kan ook fiscale gevolgen met zich meebrengen in het andere land. Zo zullen buitenlandse ondernemers – en hun werknemers actief in België – belastbaar worden in België wanneer hier ze over een zogenaamde ‘vaste inrichting’ beschikken.  Dat geldt uiteraard ook voor Belgische ondernemers die buiten de landsgrenzen zaken doen.

Wat een ‘vaste inrichting’ is, heeft een grondige evolutie ondergaan door internationale ontwikkelingen (BEPS, Multilateraal Instrument, …). Deze wijzigingen kunnen er toe leiden dat buitenlandse activiteiten ook sneller lokaal worden belast. Ook thuiswerk en eventuele tijdelijke werkonderbrekingen ten gevolge van Corona kunnen een impact hebben…

Ondernemers die grensoverschrijdende activiteiten verrichten, brengen dan ook best tijdig de fiscale situatie van hun buitenlandse activiteiten in kaart om rekening te kunnen houden met de eventuele impact op financieel en administratief vlak …

Tijdens dit webinar lichten we daarom graag het begrip vaste inrichting en de gevolgen op het vlak van directe belastingen verder toe.

WEBINAR 22/06

Volgende onderwerpen komen aan bod tijdens dit webinar op dinsdag 22 juni:

 • Wanneer is er sprake van een materiële, project en personele vaste inrichting?
 • Wat is de impact van de recente internationale ontwikkelingen?
 • Wat is de impact van thuiswerk en tijdelijke werkonderbrekingen omwille van Corona?
 • Wat zijn de concrete gevolgen van het hebben van een vaste inrichting in een ander land?
 • Procedurele aspecten en aandachtspunten: van (nihil) aangifte tot bezwaarfase
 • Concrete voorbeelden van vaste inrichtingen in België
 • Uiteraard is op het einde ook ruimte voorzien om uw eventuele vragen te beantwoorden.

SCHRIJF U NU IN

Wenst u ook de huidige en toekomstige fiscale trends mee te nemen in uw grensoverschrijdende werkzaamheden? Schrijf je dan snel in en uiterlijk voor 21 juni in voor dit gratis Webinar dat zal doorgaan op dinsdag 22 juni van 10u30 tot 11u45 door u te registreren via de link hieronder. Uw deelname is volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

De dag van het webinar ontvangt u omstreeks een uurtje voor de start van het webinar de link waarmee u kan inloggen.

Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen op dit gratis webinar!

Locaties

 • Digitaal
  Teams-meeting
  22.06.2021
  Inschrijven
 • Sprekers

  Maarten Boonen - Manager
  Ashley Bergmans - Manager
  Glenda Boone - Director
  © Van Havermaet 2021