Werken met buitenlandse ondernemers in België, een financieel voordelige samenwerking kan u duur komen te staan

Binnen de Europese Unie is er vrij verkeer van diensten. Dit betekent dat ondernemers, behorende tot de Europese Unie, diensten in een andere EU-lidstaat mogen verlenen. Het wettelijke kader in verband met deze dienstverlening wordt geregeld door Europa en door het EU-land van de plaats van tewerkstelling.

Concreet betekent dit dat de werknemers van een niet-Belgische ondernemer in België kunnen werken ter uitvoering van een aannemingsovereenkomst of een overeenkomst van dienstverlening.
Zij blijven sociaal verzekerd in hun oorsprong land als alle voorwaarden, vervat in de EG-Verordening 883/04, zijn vervuld.
Recentelijk werden een aantal nieuwigheden in België geïntroduceerd om de inspectiediensten toe te laten te controleren of inderdaad alle feitelijke elementen overeenkomen met deze reglementeringen.
Denk daarbij aan controles op het betaalde loon, het vervoer, de kost en inwoon of accommodatie, de duur van de tewerkstelling in België, …

Tijdens deze infosessie zal ARGUS Advocaten u informeren omtrent het wettelijke kader en de Consultants van Van Havermaet zullen deze rechtsregels stofferen met voorbeelden, tips, to do’s  en dont’s en aan de hand van een rekenvoorbeeld een buitenlands loonbriefje voorstellen.

Deze infosessie wil u wijzen waarop u moet letten als u samenwerkt met een niet-Belgische ondernemer zodat u met alles in orde bent en uw prijs marktconform is rekening houdend met deze rechtsregels.

Deze infosessie wordt u gratis aangeboden, verzorgd met fijne versnaperingen en drankjes.

PS: Bent u alsnog verhinderd, gelieve te verwittigen vóór 31 oktober. We ondersteunen duurzaam ondernemen en streven ernaar om zo weinig mogelijk eten te verspillen.

Inschrijving afgelopen!
Datum
07/11/2017
Organisatie
Van Havermaet i.s.m. Argus Advocaten
Aanvang en tijdsduur
17u30 tot 20u00
Locatie
Kasteel Ter Poorten
Diepenbekerweg 65
3500 Hasselt
www.vanhavermaet.be
Programma
17u30 ontvangst
18u00 aanvang infosessie
19u30 einde en mogelijkheid tot informeel overleg
Sprekers
Lieve Hendriks, Partner Consultants Van Havermaet
Anna Mordkowicz, Director Consultants Van Havermaet
Johan Nulens, ARGUS Advocaten
Veerle Nijs, ARGUS AdvocatenInschrijven tot 31/10/2017
 

Schrijf u nu in!

 

Btw plichtig? JaNee

in op om

  • Ik wens deze personen graag in te schrijven

 

Helaas. Dit event is reeds volzet. We houden u graag op de hoogte van een nieuwe sessie.
Laat dus gerust uw e-mailadres hieronder achter.