Beste klant of relatie, onze kantoren zijn weer open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Tijdelijke werkloosheid simulator

Coronacrisis & tijdelijke werkloosheid: bereken nu hoeveel u aan loon wil bijpassen.

Bent u genoodzaakt om uw werknemer(s) tijdelijk werkloos te zetten omwille van de Coronacrisis? Dan valt uw werknemer terug op een werkloosheidsuitkering die 70% van zijn loon bedraagt (begrensd tot 2.754,76 EUR).

U kan dan als werkgever ervoor kiezen om dat loonverlies te compenseren door het toekennen van een aanvullende vergoeding. Zo’n vergoeding is niet verplicht als werkgever, maar levert wel een belangrijk voordeel op. Zo beperkt u nl. de negatieve impact op het maandelijks budget van uw werknemer én u zorgt voor een stukje stabiliteit in onzekere tijden. Als werkgever geeft u op die manier net dat duwtje extra aan uw werknemers. Bovendien is de vergoeding vrij van RSZ (wel onderworpen aan bedrijfsvoorheffing), zolang het totale bedrag (werkloosheidsuitkering + aanvullende vergoeding) het normale nettoloon niet overschrijdt.

Maar hoeveel kan/mag u als werkgever dan exact bijbetalen? En wat is het bedrag indien uw werknemer maar gedeeltelijk werkloos is? Om u te ondersteunen met zulke vragen, stelt Van Havermaet u een gratis tool ter beschikking waarmee u de berekening heel eenvoudig zelf kan maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2020