Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

KMO-Portefeuille in een nieuwe vorm!

Sinds 1 april 2016 heeft KMO-Portefeuille, de gekende subsidiemaatregel van Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), een grondige vereenvoudiging ondergaan. Niet alleen werd het administratieve proces sterk ingekort, de onderneming kan nu zelf beslissen waaraan haar subsidiebudget wordt besteed, aan advies en/of opleiding. Bovendien worden de subsidiepercentages afhankelijk van de grootte van de onderneming en krijgt elke KMO jaarlijks één subsidieplafond en één steunpercentage. Wij maken u graag wegwijs!

Kleine ondernemingen:

  • stellen minder dan 50 werknemers tewerk
  • hebben een jaaromzet van maximum € 10 miljoen of een jaarlijks balanstotaal van maximum € 10 miljoen

Middelgrote ondernemingen:

  • stellen minder dan 250 werknemers tewerk
  • hebben een jaaromzet van maximum € 50 miljoen of een jaarlijks balanstotaal van maximum € 43 miljoen

Groei van een KMO

Nieuwe steunmaatregel: KMO-groeisubsidie

Waar de KMO-Portefeuille zich richt op de brede laag KMO’s die advies voor kwaliteitsverbetering van hun bedrijf zoeken, richt de KMO-groeisubsidie zich op bedrijven die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten. Deze subsidie kan worden aangevraagd voor bijvoorbeeld een transformatie van het business model, de uitwerking van een innovatief product of ontwikkeling van activiteiten in het buitenland. Bedrijven kunnen dat doen door zelf een medewerker aan te werven, extern advies te vragen of door een combinatie van de twee.

Subsidiepercentage KMO-portefeuille

Daar waar de KMO-Portefeuille via een geautomatiseerde procedure via de website loopt, moet de aanvraag voor KMO-groeisubsidie via een digitaal loket worden ingediend. Deze aanvraag wordt daarna beoordeeld door VLAIO.

Uw erkende adviseur

Van Havermaet heeft in 2015 zijn erkenning als adviseur in het kader van KMO-Portefeuille voor 5 jaar kunnen verlengen. Wij zijn dus uw aanspreekpunt bij uitstek voor gesubsidieerd advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021