Vernissage: Marie-Berte Leunen & Marco Lumieri

Van Havermaet is verheugd u te kunnen uitnodigen op onderstaande vernissage.

 

Marie-Berte Leunen

Deze tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van Marie-Berte. Van jongs af aan is ze begeesterd door kleuren en technieken. Vandaar dat ze tijdens haar loopbaan als kleuterleidster heeft gekozen voor de academie in Sint-Truiden. Tijdens haar opleiding, die ze startte in september 1999, werd ze begeleid door Geert Malchair die haar wegwijs maakte in de schilderkunst. Hier vond ze voldoening en rust om te blijven zoeken naar ideeën die naar bovenkwamen in een diversiteit aan creaties. Toen Marie-Berte afstudeerde won ze de stadsprijs, waarop ze nog steeds trots is.

Naast haar liefde voor de schilderkunst, houdt ze ook van reizen. De indrukken die Marie-Berte op haar bestemmingen opdoet, bergt ze op. Haar liefde gaat uit naar de eilanden Santorini en Corsica. Daar ontstaat haar inspiratie die ze thuis in haar atelier verder uitwerkt. Zo ontstonden tal van haar werken. Haar schilderijen zijn een weergave en interpretatie van haar waarneming en gedachten.

Ze hoopt dat jullie kunnen genieten van haar werken.

 

Marco Lumieri

Al sinds hij een kleine jongen was, is Marco begeesterd door creatief bezig te zijn met allerhande materialen. Vandaar dat hij koos voor het vroegere Sint-Lucas te Hasselt. Ook maakt etalage-opbouw deel uit van zijn creatieve levensstijl. Tijdens zijn loopbaan hield Marco zich vooral bezig met het inrichten en ontwerpen van etalages.

De creatie van zijn lichtobjecten zijn een weergave van kleur, waarnemingen, gedachten en etherisch denken.

Jullie kunnen kennismaken met het spannende, kleurrijke en sprekende werk dat Marco kenmerkt.

 

U kunt de kunstwerken ook bezoeken tijdens onze kantooruren en dit t.e.m. vrijdag 3 januari 2025.

Inschrijven kan tot uiterlijk 06/11/2024.

Contact & info: Sigourney Bertjens
Tel. +32 (0)11 30 13 50

 

Locatie

  • Van Havermaet Hasselt
    Kasteel Ter Poorten
    Diepenbekerweg 65, 3500 Hasselt
    08.11.2024
    Inschrijven