Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Fiscale voordelen voor kmo’s op een rij

Als gevolg van de verhoging van de kmo-drempels vanaf 1/01/2016 zullen meer vennootschappen voortaan ‘klein’ zijn. Een aantal fiscale voordelen voor kmo’s zijn misschien voortaan ook voor uw vennootschap weggelegd! We loodsen u er graag doorheen.

Omzet, balanstotaal en personeel, dat zijn de criteria die bepalen of we te maken hebben met een grote of een kleine vennootschap. Volgens de nieuwe verhoogde drempels mag een kleine vennootschap op de balansdatum van het laatst afgesloten boekjaar niet meer dan één van de volgende grenzen overschrijden:

  • Jaargemiddelde personeelsbestand: 50 (ongewijzigd)
  • Jaaromzet exclusief btw: € 9.000.000 (i.p.v. € 7.300.000)
  • Balanstotaal: € 4.500.000 (i.p.v. € 3.650.000)

Als een lid van een vennootschapsgroep fiscale voordelen voor kmo’s wil inroepen, dan zullen de cijfers van de volledige groep onder deze cijfers moeten blijven.

Volgende lijst verduidelijkt het graag voor u:

fiscale voordelen voor kmo's

Gepubliceerd door Jan Willem Meugens

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021