Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Opheffing beroepskennis bouwsector in het vooruitzicht: wat verandert er?

In navolging van de afschaffing van de gereglementeerde activiteiten zoals schoonheidsspecialiste, bakker, kapper, garagist, … sinds 1 januari 2018 en de opheffing van het bewijs van bedrijfsbeheer vanaf 1 september 2018, heeft de Vlaamse Regering nu ook de opheffing van beroepskennis voor de de gereglementeerde activiteiten in de bouwsector aangekondigd.

Indien je vanaf 1 januari 2019 als zelfstandige in de bouwsector aan de slag wil gaan, dan moet je wellicht geen kennis meer aantonen op voorwaarde dat je in het Vlaamse Gewest gedomicilieerd bent of indien de maatschappelijke zetel daar gevestigd is.

De Vlaamse Regering heeft immers tijdens de Ministerraad van 6 juli 2018 de beslissing genomen om de gereglementeerde beroepen in de bouwsector met ingang van 1 januari 2019 af te schaffen. Ondertussen werd het voorstel overgemaakt aan de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) voor advies.

Het is dus nog even wachten op het definitieve besluit.

Voor meer informatie over de opheffing van beroepskennis voor de bouwsector kan je uiteraard steeds bij onze dienst Para/Legal terecht.

Publicatiedatum: 13 juli 2018

Gepubliceerd door Marie-Jeanne Vrijsen

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021