Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Excel of Business Intelligence? Tijd voor een onderzoek!

De financiële wereld is nog niet klaar om de haat / liefde verhouding met Excel te beëindigen. En dat hoeft ook niet. Toch is het duidelijk dat Excel alleen niet voldoende is voor CEO’s en CFO’s om hun organisaties te optimaliseren en analytisch gedreven leiders te worden. Een vergelijking van Excel of Business Intelligence dringt zich op!

Efficiënte rapportering

Een grote troef van een Business Intelligence pakket (BI)? Iedereen binnen de organisatie spreekt over dezelfde cijfers en weet ook wat deze inhouden. Dit is niet altijd het geval voor een Excel rapportering. Meer zelfs, indien u 3 personen vraagt om een Excel rapportering op te zetten van dezelfde dataset, dan bekomt u vaak 3 verschillende versies met soms zelfs 3 verschillende cijfers als eindresultaat.

Financieel

Als u rekening houdt met alle eigenschappen van Excel, dan speelt Excel een belangrijke rol in de financiële afdeling voor ad hoc analyses, administratie en ook in sommige vormen van rapportage. Het koppelen van Excel met een BI tool, in combinatie met andere databronnen zoals een CRM of ERP pakket, biedt de mogelijkheid om te analyseren, te budgetteren en om prognoses te maken.

Conclusie

Het beste van beide werelden is de ideale oplossing als rapportering om uw bedrijf te sturen, in plaats van het te aanschouwen als een noodzakelijk kwaad. Conclusie van ons onderzoek? Excel en BI zullen naast elkaar blijven leven, in partnership en niet als concurrenten.

Meer weten over excel of Business Intelligence? Onze experts staan steeds voor u klaar met professioneel advies.

Gepubliceerd door Dietert Gielen

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021