Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Belastingvermindering intellectuele eigendomsrechten: best snel zijn!

Wat moet u weten over de belastingvermindering op intellectuele eigendomsrechten? Vennootschappen met vernieuwende producten, buitengewone procedés of beschermde software kunnen maar liefst 85% van hun inkomsten uit hun innovatieve ontwikkelingen fiscaal in aftrek brengen. 

Dit hebben ze te danken aan het stelsel van de innovatieaftrek. Een maatregel waarmee België nog steeds de vernieuwende bedrijven wenst te stimuleren. Dit geldt niet alleen voor de bekende vaccinontwikkelaars in ons land, maar zeker ook voor de innovatieve Belgische KMO’s!

Indien uw vennootschap over patenten beschikt of software ontwikkelt, is deze fiscale incentive zeker de moeite waard. Ook wanneer u geen puur softwarebedrijf bent, maar u software ontwikkelt in het kader van uw interne processen, uw productie of uw dienstverlening kan u genieten van dit voordeel.

Belastingvermindering intellectuele eigendomsrechten: fiscale ruling

Omdat er complexe voorwaarden verbonden zijn aan deze zeer voordelige maatregel, doet u er goed aan om voorafgaande zekerheid te bekomen door een fiscale ruling.

Wanneer u de innovatieaftrek nog in de belastingaangifte van dit jaar wil toepassen, dan vraagt de Rulingdienst dat u uiterlijk tegen 31 januari 2021 de rulingaanvraag voorlegt! Op die manier kan een tijdige beslissing verzekerd worden.

De vennootschappen die hun boekjaar niet op 31 december 2020 afsluiten, zullen hun aanvraag ten laatste 8 maanden vóór de uiterste indieningsdatum van hun belastingaangifte moeten indienen.

Dezelfde termijnen gelden bovendien voor ondernemingsgroepen die hun verrekenprijzen willen laten valideren door de Rulingdienst.

Inmiddels is het team van Van Havermaet Innovation sterk vertrouwd met de rulingprocedure en kunnen we vlot uw innovatiewinst op uw innovatieve producten of processen berekenen.

Schakel ons dus zeker (tijdig!) in wanneer we voor u een onderbouwd dossier kunnen opstellen en zo uw belastingkost kunnen beperken.

Gepubliceerd door Ashley

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021