Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Nachtarbeid in de e-commerce toegelaten!

Sedert begin dit jaar is nachtarbeid toegelaten voor e-commerce-activiteiten in de distributiesector (dit zijn de ondernemingen in de paritaire comités 201, 202.01, 202, 311 en 312).

Concreet houdt dit in dat bedrijven in deze sector, mits het volgen van een specifieke procedure, personeel kunnen tewerkstellen tijdens de nacht (tussen 20.00u en 6.00u).

De procedure verschilt naargelang er al dan niet een vakbondsafvaardiging aanwezig is binnen de onderneming:

  • Ingeval er een vakbondsafvaardiging is binnen de onderneming, zal de onderneming een CAO moeten afsluiten op ondernemingsvlak.
  • Is er geen vakbondsafvaardiging, dan kunnen deze nachtprestaties worden ingevoerd middels wijziging van het arbeidsreglement.

In elk van voormelde documenten dienen specifieke bepalingen te worden opgenomen, wat betreft de omkadering en de uitwerking van deze nachtarbeid. Zo dienen o.m. de functies van het personeel dat ’s nachts aan de slag zal gaan en hun activiteiten te worden geconcretiseerd en opgelijst.

Indien u voor uw onderneming deze nachtarbeid wenst in te voeren, kan u ons vanzelfsprekend steeds contacteren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021