Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Managementrapportering nodig? Goed opgelet voor deze signalen!

Iedere ondernemer beseft hoe belangrijk het is om zijn cijfers en bedrijfsdata te laten spreken. Want cijfers zeggen veel, maar kunnen ook misleidend zijn. Bij Van Havermaet helpen we u om uw bedrijfsresultaten op de juiste manier te interpreteren en ze te koppelen aan een solide actieplan. Nu en in de toekomst. Maar wanneer is een managementrapportering de geschikte oplossing voor uw bedrijf?

Euh, een managementrapportering?

Een managementrapportering is veel meer dan een boekhouding. U leert enorm veel bij over het reilen en zeilen binnen uw bedrijf. Want een goed gestructureerde rapportering is de combinatie van een financiële rapportering – op basis van de cijfers van uw boekhouding – met een operationele rapportering die u inzicht biedt in de prestaties van uw gehele organisatie. Denk aan …:

  • … HR (ziekteverzuim, bezetting van de afdelingen, …)
  • … uw dagelijkse productie (hoe zit het met efficiëntie?)
  • … uw omzetevolutie per klant of per regio
  • … de bezettingsgraad van uw personeel of rijdende vloot.

Met een managementrapportering op maat houdt u de vinger aan de pols. Over alle processen heen, tot in de allerkleinste details. Telkens in functie van uw specifieke noden.

We vergelijken uw huidige cijfers en KPI’s met uw resultaten uit het verleden, maar zetten deze ook af tegen uw budgetten en toekomstprognoses (forecasts). Wijken deze waardes af? Dan bent u in staat om vliegensvlug bij te sturen. Hoe ver u deze rapportering wenst in te vullen, bepaalt u uiteraard zelf.

Komt dit u bekend voor?

Iedere eigenaar of bedrijfsleider heeft zijn eigen redenen om een rapportering aan te vragen:

  • Uw buikgevoel volstaat niet langer, u wil een degelijke analyse van uw bedrijfsprocessen en -resultaten;
  • Uw bank wil een stabiele opvolging en oplevering van uw cijfers, maar u kan die momenteel niet bieden;
  • U hebt geen volledig zicht (meer) op uw kosten of facturatie;
  • U boekt winst, maar uw marges dalen. Waar gaat uw geld naartoe?;
  • Uw cijfers zijn prima, maar u wilt tijdig de toekomst veiligstellen;

Waarom is een managementrapportering dé oplossing? 

Omdat wij u als experten helpen uw bedrijf beter te leren begrijpen. Van personeel over productieprocessen tot de uiteindelijke boekhouding. Met een rapportering op maat – per dag, per maand, per kwartaal, u kiest de frequentie – trekken we een eventuele scheve situatie recht en prikken we de échte opportuniteiten op korte én lange termijn. En leggen we een stevige basis voor een integrale procesoptimalisatie.

We begeleiden en adviseren u met een kritische blik. We leren u de cijfers correct te interpreteren en bepalen samen welke KPI’s belangrijk zijn voor uw bedrijf. In verstaanbare mensentaal en met behulp van een visueel duidelijk rapport. Zodat u op elk moment perfect weet waar u aan toe bent.

CFO-services op het ritme van uw bedrijf

Bij Van Havermaet kan u rekenen op een perfect uitgekiende rapportering volgens uw noden. Maar u krijgt veel meer dan dat. Wij kunnen u de ervaring van een fulltime financial afdeling bieden.

Met het nodige advies en begeleiding (opvolging, feedback, …) op maat van uw bedrijf. In de vorm van een echte vertrouwenspersoon, uw rechterhand op lange termijn. Hoe kunnen wij u helpen? Contacteer ons meteen. Klant of niet: wij staan klaar om u de hand te reiken.

 

Publicatiedatum: 3 september 2019

Gepubliceerd door Johan Peeters

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021