Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.

Nieuwe ondernemingsraad: welke acties dient u te ondernemen?

De sociale verkiezingen van 2016 zijn achter de rug. Tijd voor de nieuwe ondernemingsraad om van start te gaan. Maar welke acties moet u best ondernemen? Geen zorgen, wij vertellen u er alles over.

Installatievergadering

Binnen 45 dagen na de sociale verkiezingen dient u als ondernemingshoofd de installatievergadering bijeen te roepen. Het ideale moment om verschillende praktische zaken te regelen als: het aanstellen van een voorzitter en secretaris, het opstellen of mededelen van het huishoudelijk reglement of het maken van eventuele afspraken omtrent de basisinformatie en andere vergaderingen.

Basisinformatie over de nieuwe ondernemingsraad

De basisinformatie dient u vervolgens schriftelijk aan de leden te overhandigen binnen de 2 maanden na de sociale verkiezingen. Dit om de leden van de nieuwe ondernemingsraad een duidelijk beeld te geven over de huidige situatie en de vooruitzichten van de onderneming. Minimum 15 dagen en maximum 2 maanden na overhandiging dient deze informatie mondeling toegelicht te worden aan de leden van de ondernemingsraad. Hiervoor zal u een bijzondere vergadering dienen bijeen te roepen, specifiek met dit doel.

Taak van de commissaris

Uw commissaris zal de verstrekte basisinformatie nakijken op volledigheid en getrouwheid. Hij zal hierover vervolgens een apart certificeringsverslag opstellen. Bovendien zal de commissaris de bijzondere vergadering bijwonen om verdere toelichting te geven bij zijn verslag. Vergeet daarom niet uw commissaris tijdig de basisinformatie te overhandigen alsook hem uit te nodigen op deze bijzondere vergadering van de ondernemingsraad!

Hebt u vragen over uw ondernemingsraad of wenst u meer info? Onze experts staan steeds voor u klaar!

Gepubliceerd door Hanne Camassa

Een andere vraag omtrent dit thema?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021