Beste klant of relatie, we raden zoveel als mogelijk aan om digitaal te werken, maar indien nodig: onze kantoren blijven open voor gebruik. We hebben voldoende beschermingsmaatregelen genomen om uw en onze veiligheid te garanderen. Graag tot snel & onze gezonde wensen voor u & uw naasten.
 • 25.06.2020
  #Uw financiën
  1. Hoe schat u de impact op uw resultaten in?

  Er zijn nauwelijks bedrijven waar het business as usual is. Wat zijn uw verwachtingen voor de komende periode? Kan u snel schakelen op basis van uw managementrapportering? Waarschuwen uw KPI’s u, alvorens u zelf iets in de gaten heeft?

  Laat ons u begeleiden bij de opmaak van een budget voor de volgende weken en maanden. Bovendien kan u in de forecast zelf opvolgen in hoeverre u uw budget realiseert. We koppelen dat allemaal aan uw boekhouding waardoor u telkens met één druk op de knop uw stand van zaken kan beoordelen.

 • 25.06.2020
  #Uw financiën
  2. Zal u het effect van de coronacrisis financieel kunnen overbruggen?

  Niet alleen de federale regering, maar ook Vlaanderen heeft een batterij aan maatregelen getroffen om tegemoet te komen aan de gevolgen van de corona crisis. Heeft u alle mogelijkheden benut? Heeft u een duidelijk zicht op uw toekomstige terugbetalingsverplichtingen rekening houdend met alle genomen maatregelen? Zal u voldoende cash hebben om de overbruggingskredieten op vervaldag terug te betalen?

  Wij zoeken voor u uit welke maatregelen interessant zijn en begeleiden u met de aanvraagprocedure. Is uw bank terughoudend? Ons kredietdossier zal ze kunnen overtuigen. Bovendien krijgt u met onze financieringssimulator snel een duidelijk overzicht van uw terugbetalingsverplichtingen.

 • 25.06.2020
  #Uw financiën
  3. De impact op uw liquiditeitspositie in kaart brengen

  In de huidige turbulente omstandigheden heeft u wellicht meer dan ooit behoefte om uw liquiditeitspositie dagelijks op te volgen. Een duidelijk beeld van uw toekomstige uitgaven en ontvangsten en van uw behoefte aan werkkapitaal is vandaag onontbeerlijk.

  Voor de opmaak van een indicatieve of een gedetailleerde kasplanning kan u bij ons terecht.

 • 25.06.2020
  #Uw financiën
  4. Overnameopportuniteiten door de coronacrisis?

  Misschien is dit wel het ideale moment om door overnames te groeien! Of bent u door de crisis genoodzaakt om bijkomende kapitaal te zoeken of zelfs een verkoop te overwegen?

  Een degelijke begeleiding is alleszins absoluut noodzakelijk wanneer u een bedrijf wil overnemen, of wanneer u overweegt om uw bedrijf over te laten. Onze jarenlange ervaring zal zeker het verschil maken in het volledige overnametraject, niet in het minst tijdens de zoektocht naar geschikte kandidaat overnemers of overnametargets.

   

 • 18.06.2020
  #Uw financiën
  5. Moet u uw huidig businessmodel in vraag stellen?

  Crisissen zijn uitdagingen. De bedrijfswereld zal na de coronacrisis niet meer dezelfde zijn. Bepaalde bedrijfsmodellen zullen verdwijnen en nieuwe zullen verschijnen. Is uw business- en verdienmodel nog aangepast aan de gewijzigde economische omstandigheden? Wat zijn vandaag en morgen de kritische succesfactoren in uw vakgebied? Welke opportuniteiten en bedreigingen ziet u op korte en middellange termijn?

  De lockdown was misschien dé aanleiding om uw businessmodel kritisch tegen het licht te houden. Wij organiseren deze strategische oefening voor u zodat uw activiteit opnieuw corona- & future proof wordt!

Gepubliceerd door Jo Ceuleers

Een andere vraag omtrent dit thema?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Van Havermaet 2021